Μ επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 8η Αστροβραδιά!

a1aa1a2a3a4a5a6a8Processed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

Και αυτή τη χρονιά οι φίλοι του έναστρου ουρανού ήρθαν ν ακούσουν τους σπουδαίους επιστήμονες Σταύρο Αυγολούπη και Θεόδωρο Μερτζιμέκη.

Παράλληλα γνώρισαν και τις δράσεις των φορέων που τίμησαν κι φέτος την εκδήλωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες θέλουν να ευχαριστήσουν τον ΟΦΑ ιδιαίτερα για την συνεχή παρουσία του  στις Αστροβραδιές της Άνω Βρονού.

Μαχητής Σερρών

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη ο αγώνας προσανατολισμού από την Ορειβατική λέσχη Σερρών το Σάββατο 23 Αυγούστου στο Περιβαλλοντικό κέντρο Άνω βροντούς, στα πλαίσια της 8ης Αστροβραδιάς. Μας τίμησαν με την παρουσία τους συμμετέχοντες από την Κομοτηνή, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Στην μικρή διαδρομή των 2,3km επί χάρτου με 5 σημεία, νικητές αναδείχθηκαν οι Σερραίοι Γκόγκας Γεώργιος και Δανιηλίδης Ραφαήλ με χρόνο 55 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και στα κορίτσια στην ίδια διαδρομή η Χριστίνα μερτέκη από Αθήνα με χρόνο 1 ώρα 5 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, ενώ στην μεγάλη διαδρομή των 4,2km επί χάρτου με 13 σημεία, νικητής αναδείχθηκε ο έμπειρος αθλητής Γκεβρέκης Στάθης του συλλόγου ‘Σπάρτακος Κομοτηνής’ με χρόνο 2 ώρες 12 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Ο ολοκαίνουργιος χάρτης της περιοχής που σχεδίασε ο Βασίλης χορτομάρης σε κλίμακα 1:15.000 με προδιαγραφές σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία προσανατολισμού απέσπασε θετικά σχόλια και προσδίδει στο αγώνισμα του orienteering νέα προοπτική καθώς πλέον οι ασπρόμαυροι χάρτες της ΓΥΣ, με την βοήθεια των οποίων διεξάγονταν μέχρι σήμερα οι αγώνες προσανατολισμού, δεν καλύπτουν πλέον τις ανάγκες του αθλήματος.

Ευχαριστούμε το Περιβαλλοντικό Κέντρο Άνω Βροντούς, την Αστροπύλη Σερρών και τον πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Βροντούς ‘Η Συνάντηση’ για την υλική και ηθική υποστήριξη τους. Επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να βρείτε στην σελίδαhttp://www.hellaspath.gr/forum/viewtopic.php?f=47&t=930&p=6336#p6336

Πληροφορίες για το αγώνισμα του προσανατολισμού μπορείτε να βρείτε στις σελίδες

http://www.orienteering-greece.org/

http://asprhpetra.blogspot.gr/


Χορτομάρης Βασίλειος
Σέρρες

https://www.youtube.com/watch?v=x03eVMNl_T4&list=UURaMX7CExFs2BSZd-bd1LCQ

Περισσότερες φωτογραφίες στο www.facebok.com/Astropyli

 

 

 

Permanent link to this article: https://www.astropyli.org/2014/09/%ce%bc-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%b7-8%ce%b7-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf/