Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος . 04 – 10 Οκτωβρίου 2012! Διάστημα: Για την Ανθρώπινη Ασφάλεια και Προστασία

“Ελάτε να γίνουμε αστρονόμοι και να συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος 2012.

Θα ακούσουμε τις δικές σας ιδέες για το διάστημα και θα τις στείλουμε γραπτώς στη Διεθνή Αστρονομική Ένωση!

 Θα παίξουμε το κυνήγι των αστεροειδών ψάχνοντας αστεροειδείς!
 Όποιοι τα καταφέρουν θα δώσουν το όνομά τους στην ανακάλυψή τους, ενώ θα δημοσιευτούν οι φωτογραφίες στην έκθεση του μουσείου μέχρι το τέλος του χρόνου!
Ακόμη, θα δούμε πως συγκρούονται οι γαλαξίες, πως πεθαίνει ένα αστέρι και φυσικά τι “τρώει” μια μαύρη τρύπα!
 Με τα 3 τηλεσκόπια του μουσείου μας αν έρθετε το πρωί θα παρατηρήσετε τον ήλιο, ενώ αν έρθετε το βράδυ θα κάνετε την πρώτη σας νυχτερινή παρατήρηση, αν φυσικά μας το επιτρέψουν τα σύννεφα!
 Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί αν δε συμβεί αυτό τότε θα χρησιμοποιήσετε με τη βοήθειά μας ένα από τα τηλεσκόπια της Χαβάης!
Σ α ς  π ε ρ ι μ έ ν ο υ μ ε !!!
 Μην ξεχάσετε να το πείτε και στους γονείς σας, έχουμε και για τους μεγάλους κάτι σπάνιο!”
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος είναι ο ετήσιος εορτασμός  που πραγματοποιείται από τις 4 έως 10 Οκτωβρίου  κάθε χρόνο.
Ιδρύθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Είναι ένας διεθνής εορτασμός της επιστήμης και της τεχνολογίας και  παρουσιάζει τη συμβολή τους στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής. Η παγκόσμια διαστημική εβδομάδα συντονίζεται από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για την Outer Space Υποθέσεων με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος Association.
   Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της Παγκόσμιας Διαστημικής εβδομάδας αναγνωρίζουν την έναρξη του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, Σπούτνικ 1, στις 4 Οκτωβρίου του 1957 και την υπογραφή της Συνθήκη για το Διάστημα στις 10  Οκτωβρίου του 1967.
    Τη χρονιά αυτή τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα  υποστηρίξουν η Διεύθυνση  Π/Θμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Διεύθυνση  Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Σερρών – το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Σερρών – το Εργαστηριακό  Κέντρο Φυσικών Επιστημών Σερρών ( Ε.Κ.Φ.Ε.), ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, η PRAXIS, οι *Σέρρες-Εθελοντές 2011, η Αστροπύλη Σερρών., το Club Νέων του Μουσείου, οι www.serlug.org  Οι εθελοντές Ευαγγελία Ιωαννίδου, Τατιάνα Αγγελίδου, Χαράλαμπος Δαβιδ, Γιώργος Ζαραφίδης, η Βάσω Παπαθανασίου εκπαιδευτικός, η Μαρία Εμμανουηλίδου Msc Mentoring Coaching, οι  Ευρωπαίοι  εθελοντές της PRAXIS, ,Katia Siebert , Rafael Zygula, Blanana Orte, Laura Lang με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα
Χορηγοί επικοινωνίας,
Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/
Οι δράσεις  είναι
Με την αιγίδα της,
Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO
Οι δράσεις εντάσσονται,
 -Στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020
-Στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*
 

 

Permanent link to this article: https://www.astropyli.org/2012/10/%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b2%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-04-10-%ce%bf%ce%ba%cf%84/