Χαμογελάστε, το Cassini φωτογραφίζει τη Γη

poster earth foto

Από τις 00:27 έως τις 00:45 οι κάμερες της διαστημοσυσκευής Cassini που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο, θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία: ένα πορτραίτο του πλανήτη μας από απόσταση 1.4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.
Η γεωμετρία της τροχιάς του Cassini θα κρύψει τον Ήλιο πίσω από τον γιγάντιο πλανήτη, δίνοντας έτσι την δυνατότητα απεικόνισης των πιο αμυδρών δακτυλίων του Κρόνου και τον έλεγχο για τυχόν αλλαγές από την τελευταία φορά που παρουσιάστηκε η ίδια ευκαιρία, εφτά χρόνια πριν.
Παράλληλα η απόκρυψη του Ήλιου θα επιτρέψει στην κάμερα να απαθανατίσει τον πλανήτη μας, αν και θα καταλαμβάνει μόνο ένα πίξελ στην όλη εικόνα.
Όσοι παρατηρείτε τον Κρόνο εκείνη την ώρα (θα βρίσκεται χαμηλά στη Δύση) να ξέρετε ότι σας παρατηρεί και αυτός!!!
http://saturn.jpl.nasa.gov/news/waveatsaturn/

Στο Στρατόπαιδο Παπαλουκά θα βρίσκεται η ομάδα της Αστροφωτογραφίας της Αστροπύλης για τους φίλους που θα ήθελαν να φωογραφήσουν το γεγονός.

2hποστερ αστροφοτογραφια 7η

Υπενθυμίζουμε τους φίλους της φωτογραφίας για την δωρεάν εκπαίδευση στην 7η Αστροβραδιά στις 9 Αυγούστου

Δωρεάν κάμπιν!

Permanent link to this article: http://www.astropyli.org/2013/07/%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-cassini-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%b7/