Διαγωνισμός για την Εξερεύνηση του Διαστήματος για Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Η Αστροπύλη Σερρών καλεί τα σχολεία των Σερρών να συμμετέχουν  στις 4ες Αστρονομικές Περιηγήσεις. Ο διαγωνισμός των αστρονομικών περιηγήσεων θα διεξαχθεί εφέτος στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Odysseus» ο οποίος αποσκοπεί να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την εξερεύνηση του διαστήματος.
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  (14 έως 18 ετών) και στοχεύει στο να αναδείξει την ερευνητική και εφευρετική τους ικανότητα καθώς και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει πάνω σε θέματα που αφορούν την εξερεύνηση του διαστήματος. Οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν τη δική τους εργασία ακολουθώντας την μεθοδολογία της επιστημονικής διερεύνησης επιστρατεύοντας όχι μόνο τις μέχρι τώρα γνώσεις τους αλλά και τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να διαγωνιστούν σε μια από τις 3 θεματικές του διαγωνισμού: «Ηλιακό Σύστημα», «Διαστημόπλοια-Σχεδιασμός Αποστολών», και «Εξέλιξη της Ζωής». Η περίοδος υποβολής των εργασιών είναι από 1  Ιουλίου  2012 ως και 15  Ιανουαρίου 2013.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

http://www.odysseus-contest.eu/

Το σχολείο που θ αποφασίσει να συμμετάσχει θα υποστηριχθεί από την εθελόντρια μας κ Ευαγγελία Ιωαννίδου –Φυσικό.

Permanent link to this article: http://www.astropyli.org/2012/11/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9/