…… βρίσκεστε ανάμεσα στα χιλιάδες άστρα με φάρο τον Πολικό Αστέρα….

Cosmic event – Praxis, Serres Cosmic event – Praxis, Serres

 

Φανταστείτε πως σήμερα είναι μια σκοτεινή έναστρη χειμωνιάτικη βραδιά και εσείς αντί να είστε εδώ κάτω (όπως συνήθως), βρίσκεστε ανάμεσα στα χιλιάδες άστρα με φάρο τον Πολικό Αστέρα. Χάνεστε ανάμεσα στους αστερισμούς των Διόσκουρων, του Πήγασου και του Δράκοντα. Δεν θα χαθείτε, θα είμαστε συνοδοιπόροι σ’ αυτό το ταξίδι στα μονοπάτια του έναστρου ουρανού.

Αναλογιστείτε, όμως, πόσα περισσότερα βρίσκονται στον ουράνιο θόλο που περνάνε απαρατήρητα. Πόσο απαρατήρητοι είμαστε εμείς στη θέα του ουρανού σε κάποιο άλλο σημείο του Σύμπαντος; Μήπως οι αναζητήσεις μας διασταυρώνονται ή περιπλανιόμαστε στο χάος; Από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι το τώρα και το μετά μία συζήτηση για το μεγαλύτερο ερώτημα που υπόθηκε ποτέ.

Πριν φύγετε, οι επιστήμονες ζητούν την άποψή μας σε μία online μελέτη πραγματικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο από τις NASA και ESA. Θα ταξινομήσουμε γαλαξίες, θα υπολογίσουμε ηλιακές καταιγίδες και ποιός ξέρει, ίσως να είμαστε τυχεροί και να βρούμε έναν δικό μας εξωπλανήτη!

Σας περιμένουμε!

Ξεναγοί και αφηγητές οι Χαράλαμπος Δαυίδ, Ιωαννίδου Ευαγγελία.

Permanent link to this article: http://www.astropyli.org/2012/11/%ce%b2%cf%81%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%ac%cf%83%cf%84%cf%81/